Wim Franken

Wim Franken heeft binnen de Adviesraad de portefeuille Cultuur en Sport. Wim is 46 jaar werkzaam geweest bij de politie, waaronder voorzitter van de ondernemingsraad. De laatste 16 jaar van zijn loopbaan was hij adviseur/bedrijfsvoeringsspecialist bij de staf van de eenheid Zeeland-West-Brabant. Hij heeft binnen de ACP-politievakorganisatie allerlei bestuurlijke functies bekleed, waaronder 11 jaar als hoofdbestuurder.

Wim is een echte Roosendaler en vindt het belangrijk dat elke inwoner van de gemeente zich op een culturele en sportieve wijze kan uitten. Beide facetten zijn belangrijk voor het welzijn van mensen en vormen een uitlaatklep voor de dagelijkse sleur. Het uitsluiten hiervan, door armoede of geestelijke gezondheid, past hierin niet. Het moet voor iedereen bereikbaar zijn, zowel als beoefenaar of als toeschouwer. Ontmoetingen kunnen het welzijn van mensen bepalen.

Zelf speelt Wim gitaar in twee bigbands. In zijn jeugd voetbalde hij bij RBC. Verder was hij jeugdtrainer/coach bij BSC, KNVB-scheidsrechter, voorzitter van de wielerverenging Roosendaal en betrokken bij de Pelikaan als lid van de tuchtcommissie. Zelf rijdt hij het liefst op zijn racefiets door West-Brabant.